23948sdkhjf

Haderslev kapper 5% af strømmen med Kurveknækkeraftale

Borgmester H. P. Geil satte onsdag den 19. august sin underskrift på en kurveknækkeraftale med Elsparefonden. Med underskriften forpligter kommunen sig til at spare fem procent på elforbruget i kommunens bygninger inden udgangen af 2012.
5 procents reduktion i elforbruget er en del af Haderslev Kommunes samlede energiplan, der betyder, at alle kommunens institutioner fra rådhusbygninger til skoler og plejehjem skal nedsætte det samlede energi- og vandforbrug væsentligt.

Ren win-win
-Med kurveknækkeraftalen tager vi hul på systematisk at høste de økonomiske gevinster ved at spare på energien. Vi skal mindst spare fem procent over de kommende år. Og den måde, vi har skruet det sammen på, betyder at det er en fordel for både miljøet, institutionerne og kommunekassen. Det er ren win-win!,- siger borgmester H. P. Geil om aftalen med Elsparefonden.

Fire millioner i energipuljen
En del af gevinsten er, at den enkelte børnehave eller skole selv kan beholde 25 procent af de energibesparelser, de opnår, og betragte det som ekstra penge på budgettet. De resterende 75 procent går til en samlet energipulje, som skal finansiere nye energisparetiltag i kommunen.

Puljen, som fra starten indeholder fire millioner kroner øremærket til energibesparelser, kan alle institutioner søge penge fra til energiforbedringer. Det er også energipuljen, der skal aflønne den energikonsulent, kommunen vil ansætte til at drive hele processen.

God gulerod til institutioner
Elsparefondens kundechef Christian Jarby er glad for at byde Haderslev Kommune velkommen blandt kurveknækkerne.

-Det er glædeligt at se, at kommunen har øremærket fire millioner kroner til energibesparelser og samtidig har valgt at supplere puljen med de penge, der løbende opnås i energibesparelser. Derudover er de 25 procent til de enkelte institutioner en rigtig god gulerod, der konkret kan mærkes i børnehaven eller på plejehjemmet. Det viser, at pengene kan bruges langt bedre andre steder end på elregningen, siger Christian Jarby.

Kurveknækkeraftale bliver løftestang til energibesparelser
Hvilke tiltag, der konkret skal sættes i gang for at spare på strømmen og leve op til sparemålet i kurveknækkeraftalen, ligger ikke helt fast endnu. Det vil afhænge af de enkelte institutioner og energikonsulenten. Det, der ligger fast, er, at Haderslev vil bruge kurveknækkeraftalen med Elsparefonden som en løftestang til at komme i gang med at spare penge på energien og øge det økonomiske råderum decentralt i kommunen.

Foto: Elsparefonden

Kilde: Haderslev Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095