23948sdkhjf

Fredelig demonstration mod Nordjyllandsværket

Tirsdag eftermiddag udførte unge fra organisationen Levende Hav og miljødetektiver fra Mellemfolkeligt Samvirke en demonstration mod Nordjyllandsværket ved Aalborg. Budskabet var klart: Kul er død, Ansvar Nu!
Organisationen Levende Havs miljøkutter M/S Anton stævnede tirsdag eftermiddag ud fra Vestre Havnepromenade i Aalborg. Kurs: Nordjyllandsværket.

Formålet med turen over fjorden var at levere et budskab om at spare på de fossile brændstoffer, herunder kul, som Nordjyllandsværket bruger 800.000 tons af om året.

- Det er en fredelig demonstration, men det er vigtigt at gøre folk opmærksom på, at nu skal der altså ske noget. Vi vil ikke acceptere, at politikerne giver folk den opfattelse, at det her kan klares med nogle reguleringer hen ad vejen. Der skal ske noget radikalt inden for de næste fem år, forklarer skipper Knud Andersen fra Levende Hav.

Efter besøget kunne besøgende fra sø-siden se, at Nordjyllandsværkets kulpramme var blevet prydet med bannere med ordene: Kul er død, Ansvar nu!.

Udover repræsentanter fra Levende Hav, deltog også miljødetektiver fra Mellemfolkeligt Samvirkes kampagne ”På sporet af danskernes miljøansvar”. Et projekt, der skal være med til at gøre danskerne opmærksomme på deres ansvar i klimadebatten.

Kilde: Nordjyske.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203