23948sdkhjf

Naturgas-reserverne kører på pumperne

Den danske naturgas i Nordsøen kan slippe op i 2012, derfor satser Dong nu milliarder på at omstille sig til tider, hvor det danske gas-behov skal komme fra Rusland, Nigeria, Australien og Malaysia.
De store mængder af naturgas, der i årevis har gjort Danmark selvforsynende på gas-området, er ved at være en saga blot. Allerede i 2012 ventes lagrene i Nordsøen at være tømt og de naturlige lagre i 2015. Det vurderer Dong Energy.

Energistyrelsen vurderer tvært imod, at Danmark står til at løbe tør for naturgas i 2020. Samtidig fastholdte styrelsen tidligere på sommeren, at selvforsyning af gas kan opretholdes til 2030, såfremt nye gasfund realiserers.

Det vil Dong Energy dog ikke satse på. Derfor har man valgt at investere milliarder af kroner på at sikre gasforsyningen til de 500.000 danske hustande, der opvarmes med gas.

- Vi bygger allerede nu kapacitet til flydende naturgas i Rotterdam, lige som vi har købt os ind i norske felter og har fået aftaler på blandt andet russisk gas via Gazprom. Vi vil ikke stå i en situation, hvor vi pludselig mangler gas, og derfor vil blive tvunget til at hæve priserne over for kunderne voldsomt, siger koncerndirektør i Dong Energy, Kurt Bligaard Pedersen til Berlingske Business.

Dong har netop brugt 400 mio. kr. på at købe sig ind i LNG-terminalen i Rotterdam.

Kilde: Berlingske Business

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.149