23948sdkhjf

Miljøvenlig og billigere affaldsvarme på DTU

Nu åbnes der for affaldsvarmen til Danmarks Tekniske Universitet og Holte Fjern­varmes kunder. Det betyder reduktion i CO2-udledningen og billigere og mere miljøvenlig varme til borgere og virksomheder. Anlægget indvies officielt ved en reception den 21. august 2009.
Varmen hos DTU i Lyngby og hos Holte Fjernvarmes forbrugere vil i sommerhalvåret fremover komme fra affaldsforbrænding på Nordforbrændings anlæg i Kokkedal i stedet for naturgas. Derved gøres der brug af de varmemængder fra affaldsforbrændingen, som hidtil ikke har kunnet udnyttes. Det betyder en markant reduktion i CO2-udledningen, ligesom affaldsvarmen også økonomisk er fordelagtig, da den prismæssigt er et gunstigt alternativ til de nuværende varmekilder.

Stærkt samarbejde bag ny varmeleverance
Aftalen om udnyttelse af affaldsvarmen blev indgået i slutningen af 2008, hvor Nordforbrænding, Dong Energy, DTU og Holte Fjernvarme gav hinanden håndslag på at sikre udnyttelsen af varmen fra affaldsfor­brændingen hos Nordforbrænding bedst muligt.

Anlægsarbejdet med en fjernvarmeledning gennem Rude Skov fra Svaneparken i Birkerød til Holte Fjern­varmes varmecentral i Øverød er nu afsluttet, og anlægget er blevet succesfuldt testkørt hen over somme­ren.

Kilde: DTU

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14