23948sdkhjf

Højesteret sætter punktum for vindmøllesag

Højesteret har nu afvist at tildele ekstra erstatning til en landmand i Ulfborg. Støjen fra ti vindmøller overskrider ikke grænsen for, hvad han kan tåle.
En landmand i Ulfborg, der blev nabo til ti vindmøller med en højde på hver 100 meter, må finde sig i støjen. Generne fra støjen fra vindmøllerne overskrider ikke grænsen for, hvad han må finde sig i. Det har Højesteret nu slået fast.

Landmanden har tidligere fået kompensation i forbindelse med opførelsen af møllerne, men han ønskede også erstatning for støj og forringelse af udsigt. Landmanden indgik i 1989 en aftale om økonomisk kompensation for opstillingen af 27 vindmøller med en højde på 45 meter på hans ejendom. Da møllerne i 2002 blev erstattet af ti større møller fik han en erstatning på 413.200 kroner.

Nærmeste mølle ligger 543 meter væk fra landmandens ejendom, og hans ønske har i denne omgang været 100.000 kr. ekstra i erstatning. Landmandens krav er fastsat efter af vurdering af en skønsmand.

Dong Energy, der ejer møllerne, har under sagen henvist til, at møllerne er opført under iagttagelse af alle plan- og miljøretslige krav, og at der i denne sag ikke er særlige forhold, der begrunder, at naboen har ret til erstatning for værditab. Det skriver dagbladet Holstebro-Struer.

Kilde: Dagbladet Holstebro-Struer

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078