23948sdkhjf

Ekspert: Essentielt for Danmark med CO2-lagringsanlæg

Ifølge en engelsk ekspert vil CCS-industrien i de kommende årtier omsætte for milliarder af dollars. Hvis Danmark vil have del i de penge, er etableringen af et CCS-anlæg på dansk grund essentielt.
Danske politikere er uenige om CCS-teknologi og interesseorganisationer farer i flint bare man nævner ordet. Samtidig skyder CCS-projekter op over hele verden.

En engelsk ekspert Stuart Haszeldine fra Edinburgh Universitet forudser, at CCS-teknologien i år 2030 vil have en årlig omsætning på flere milliarder dollars. Og Danmark må ud af starthullerne, hvis man vil have del i denne milliard-industri.

Stuart Haszeldine mener, at Danmark med sin enestående viden om kulkraftværker står stærkt og har mulighed for at være med helt i front, men at et anlæg på dansk grund er den eneste vej til at opnå den ekspertviden, der er så eftertragtet på verdensplan.

- Hvis Danmark siger nej til Vattenfall-anlægget i Nordjylland, kan det blive meget svært at hægte sig på det internationale kapløb, siger professor Stuart Haszeldine til dagbladet Børsen.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109