23948sdkhjf

Præstø vælger varmepumper frem for solenergi

Hvis alt går som planlagt, får Præstø en helt ny form for varmeværk baseret på varmepumper kombineret med grundvandsboringer. Det betyder, at man samtidig har fravalgt solenergi, der ellers var et oplagt alternativ.
Præstø Fjernvarme står over for etablering af en helt ny type varmeværk baseret på varmepumper kombineret med grundvandsboringer.

Principperne bag det nye varmeværk er enkle. Man borer huller ned til grundvandet, som komprimeres i store varmepumper ved elektrisk hjælp. Elektricitet, der kommer fra vindmøller og købes i de af døgnets timer, hvor der er overskud af energi på nettet. Det betyder, at det nye varmeværk bliver CO2-neutralt.

- Dagens varmeværk i Præstø udleder 8.500 tons CO2 om året. Det nye vil slet ikke udlede CO2, fortæller Præstø Fjernvarmes bestyrelsesformand Mogens Jensen.

Årsagen til valget af metode er, at kombinationen af grundvandsboringer og varmepumper er meget innovativ og etableringen af værket langt billigere end f.eks. etablering af værket ved anvendelsen af solenergi. Investeringen kommer til at ligge i 32 mio. kroners klassen, mens en investering i sol ville have rundet de 120 mio. kr., lyder det fra Mogens Jensen.

Kilde: Erhvervsejendom, Sjælland

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078