23948sdkhjf

Finske selskaber vil bygge mere a-kraft

Det finske el-selskab TVO, der i øjeblikket kæmper med budgetoverskridelser på 50% i forbindelse med konstruktionen af en EPR-atomreaktor, er klar til at bygge en fjerde reaktor ved kraftværket i Olkiluoto i det sydøstlige Finland.
Det finske elselskab Teollisuuden Voima Oy, TVO, der står bag den meget forsinkede og fordyrede reaktor ved kraftværket i Olkiluoto, er klar til at bygge en fjerde reaktor. Og det på trods af en budgetoverskridelse på 50% og en forsinkelse på 3 år i forbindelse med konstruktionen af EPR-atomreaktoren i Olkiluoto.

Selskabet har indhentet de nødvendige erklæringer fra miljøministeriet i Finland, værtskommunen Eurajoki og andre interessenter og forventer derfor at indgive sin ansøgning til koordinerende myndighed, Ministeriet for Arbejde og Økonomi, i slutningen af august. Det skriver Ingeniøren.

TVO er ikke de eneste med interesse i at bygge flere atom-reaktorer. Også Fortum og Fennovoima har ansøgt om ny-opførelser. Fortum driver allerede to reaktorer, mens Fennovoima er ny på det finske marked. Sidstnævnte er ejet af E.ON Nordic samt en række store finske virksomheder.

Ansøgningerne går alle på opførelsen af reaktorer på mellem 1500 og 2500 MW.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094