23948sdkhjf

Kritik: Er den grønne el virkelig grøn?

Ny rapport fra revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers afslører, at hverken virksomheder eller private kan være sikre på, at den grønne el, de betaler for, i virkeligheden er grøn. Markedet mangler regulering, lyder det.
Der er ingen garanti for at køb af grøn energi hjælper på klimaet eller fremmer vedvarende energi. Der findes nemlig ingen regler for, hvad der skal til, for at man kan kalde energi for grøn. Det er et problem, lyder det fra revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers, der netop har udarbejdet en rapport om det globale marked for grøn energi.

Rapporten konkluderer, at de definitioner af grøn energi, der bliver benyttet af elselskaberne i dag, er vidt forskellige, af svingende kvalitet og uigennemskuelige. De uklare definitioner gør det svært for forbrugerne at træffe et kvalificeret valg af el-leverandør, da det er svært at gennemskue, hvorvidt elselskabet rent faktisk bruger merprisen, der betales, til udviklingen af vedvarende energi.

- En standard burde indeholde to ting. Dels en deklarering af, hvad kilden til den klimavenlige strøm er. Og dels en udspecificering af, hvad den merpris, man betaler, går til. Altså en garanti for, at man ved valget af grøn energi er med til at gøre en indsats for klimaet. Der skal være entydighed i, hvad de forskellige typer af grøn strøm dækker over, siger Birgitte Mogensen, leder af den danske klimaafdeling i PricewaterhouseCoopers.

Der findes ingen præcise opgørelser over, hvor mange danskere, der i dag betaler ekstra for grøn strøm. Men kilder i branchen anslår tallet til at være op mod fem procent af el-kunderne.

Kilde: Berlingske Business

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078