23948sdkhjf

Flydende køleanlæg skal erstatte gasledninger

Shell har netop indgået en aftale om byggeriet af en hel flåde af flydende køleanlæg, der skal være med til at hente, nedkøle og transportere naturgas på en mere miljørigtig og fleksibel måde. Flåden skal erstatte kilometervis af gasledninger.
Shell har i de sidste 40 år måtte lægge kilometervis af rørledninger og bygge omfattende undervandsinstallationer for at hente og transportere naturgas. Nu satser man på en flåde af flydende køleanlæg i stedet.

Flåden kommer til at bestå af køleanlæg, der sejles ud til oliefelterne, hvor naturgassen køles ned til minus 162 grader, hvorved den bliver flydende og kommer til at fylde 600 gange mindre. Det er i denne komprimerede form, Shell herefter sejler gassen ind til land. På et genforgasningsanlæg på land vender gassen tilbage til gasholdig tilstand.

- Det betyder både, at vi sparer miljøet for rørledningerne, men også at vi har brug et mindre anlæg på land. Afhængigt af situation og område vil vi derfor kunne vælge, om vi vil køle gassen på land eller vand, siger Catherine Aitken fra Shells kommunikationsenhed i Haag til Ing.dk.

Det flydende anlæg vil blive på størrelse med fire fodboldbaner og få en kapacitet på 3,5 mio. tons flydende gas om året foruden en produktionsenhed til flydende petroleum. Anlægget vil veje omkring 50.000 ton.

Shell har netop underskrevet en kontrakt med koreanske Samsung Heavy Industries, der skal stå for selve konstruktionen af det flydende anlæg. Tredje partner er franske Technip som rådgivende ingeniører.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081