23948sdkhjf

Underjordiske energilagre til vindmøllestrøm

Det britiske el-selskab Scottish and Southern Energy vil etablere underjordiske søer, der skal fungere som lagre for vindmøllestrøm.
Det britiske elnet skal i fremtiden sikres strøm fra underjordiske energilagre for vindmøllestrøm. Det er det britiske energiselskab Scottish and Southern Energy, der ved den skotske sø Great Glen vil etablere underjordiske søer til opbevaring af overskuds-el fra vindmøller. Selskabet har netop søgt om tilladelse til at etablere to vandlagre ved søen.

Princippet er det samme, som elselskabet allerede benytter i et såkaldt pumpelager ved Loch Ness. Når der er masser af strøm på nettet, går pumper i gang med at sende vandet til en øvre sø. Hvis der omvendt mangler strøm på nettet, fordi briternes forbrug stiger hurtigt, genererer turbiner elektricitet, mens vandet løber tilbage fra den øvre sø til den nedre. Det skriver ingeniøren.

De to nye lagre skal have en kapacitet på mellem 300 og 600 MW.

- Vi skal have forskellige typer af kraftværk, som er fleksible og kan levere strøm, når forbrugerne efterspørger den, samtidig med at vi reducerer CO2-udslippet med 50 procent. Pumpelagre kan hjælpe os til at nå det mål, og efter 30 år der tale om en teknologi, hvis tid er kommet tilbage, siger administrerende direktør Ian Marchant, Scottish and Southern Energy i en pressemeddelelse.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094