23948sdkhjf

Sveriges havvindmøller skal rejses med zeppelinere

En ny svensk rapport om mere miljøvenligt byggeri foreslår, at de svenske havvindmøller i fremtiden skal rejses med zeppelinere. Dansk professor er skeptisk.
Et mylder af luftskibe – det kan blive fremtidens byggepladser for havvindmølleparker og højhuse. En ny svensk rapport foreslår, at de svenske havvindmøller rejses med luftskibe.

Det er Byggebranchens Udviklingsfond i Sverige, der i samarbejde med PEAB har udviklet rapporten, der fokuserer på mere miljøvenligt byggeri. Det skriver Ingeniøren.

Miljøekspert Danielle Freilich fra udviklingsfonden forestiller sig en verden, hvor zeppelinere afløser kraner både i forbindelse med rejsning af vindmøller og opførelsen af højhuse.

I øjeblikket er der 10 førende virksomheder i verden, der beskæftiger sig med transport ved hjælp af luftskibe. I rapporten fra Sverige fokuseres i sær på tyske Cargolifter og russiske Aerostatica. Én af fordelene ved luftskibe er ,at man med den forskning, der foregår i øjeblikket, vil kunne opnå den præcision, som kraner normalt er kendt for. Samtidig kan luftskibene arbejde i vindhastigheder på 10 meter i sekundet, hvilket svarer til frisk vind.

Den danske professor Lars Damkilde fra Aalborg Universitets afdeling i Esbjerg er dog skeptisk overfor anvendelsen af luftskibe i forbindelse med rejsning af havvindmøller.

- Skibe kan i det mindste bare ligge og vente på, at vejret bliver bedre, men det kan et luftskib ikke.

Ifølge rapporten arbejdes der i øjeblikket på luftskibe, der kan løfte både 25, 50 og 75 tons.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156