23948sdkhjf

Biogas til Vinderup Varmeværk

Efter en lang periode med forhandlinger har Vinderup Varmeværk indgået aftale med Maabjerg Bioenergy om leverance af biogas til Vinderup Varmeværk.
En stor del af den biogas der produceres på biogasanlægget Maabjerg Bioenergy skal i fremtiden sendes til Vinderup Varmeværk via en rørledning. Det oplyser Vinderup Varmeværk på sin hjemmeside.

Biogassen skal anvendes på Vinderup Varmeværks to eksisterende gasmotorer, der ombygges, så de kan anvende både biogas og naturgas. Biogas er meget velegnet som brændstof i gasmotorer, og Vinderup Varmeværk forventer, at driften på biogas bliver lige så ukompliceret som den nuværende drift på naturgas.

Aftalen er indgået, så der bliver en klar økonomisk fordel for fjernvarmeforbrugerne i Vinderup, idet varmeværkets produktionspris falder med mindst 10 % i forhold til den nuværende produktion på naturgas. Men den vigtigste fordel er, at man er sikret en stabil lav biogaspris i mange år fremover.

Efter planen åbnes der for biogassen til Vinderup Varmeværk i begyndelsen af 2011, og i den mellemliggende periode vil varmeværket forberede sig med hensyn til tekniske omforandringer og myndighedsbehandling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079