23948sdkhjf

Skrotning af oliefyr en del af Socialdemokratiets nye klimaplan

Varmekort, energikonsulenter, skrotning af oliefyr til fordel for varmepumper og fjernvarme, satsning på bølge- og vindkraft og gratis parkering for el-biler – det er blot nogle af de tiltag, der fremgår af Socialdemokratiets plan, der skal være med til at skåne miljøet og skabe nye jobs.
Socialdemokraties nye klimaplan skal være med til at skåne miljøet og skabe nye jobs. Planen koster 4 mia. kr. i 2010 og 2011 og vil skabe 4600 nye jobs. Det oplyser miljø- og klimaordfører Mette Gjerskov ifølge dagbladet Børsen.

Som en del af klimaplanen skal alle huse varmefotograferes, hvorefter alle borgere med for stort et varmespild vil få besøg af en energikonsulent. Samtidig vil S tilbyde alle danskere 15.000 kr. for at skrotte deres gamle olie- og gasfyr til fordel for varmepumper og fjernvarme.

El-biler skal endvidere have 20.000 nye ladestationer, gratis parkering og billigere ture over Storebælt, og endelig skal der satses på vindenergi og etablering af store vindmølleparker til vands og til lands, samtidig med at der postes store beløb i bølgekraft.

- På kort sigt handler det om at skabe jobs. På lang sigt handler det om at sikre investeringer i klimateknologier, der dels kan sikre, at Danmark igen kommer i front som førende indenfor klimateknologier. Og dels kan bidrage til Socialdemokraternes vision om at blive verdens første CO2-neutrale land, siger Socialdemokraternes miljø- og klimaordfører Mette Gjerskov på partiets hjemmeside.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078