23948sdkhjf

2008 blev et historisk godt år for eksporten af energiteknologi

Den danske eksport af energiteknologi nåede nyt højdepunkt i 2008 med en vækst på hele 19 pct. fra 2007 til 2008. Det er fire gange så meget som væksten i den øvrige danske vareeksport.
Den danske eksport af energiteknologi nåede et nyt højdepunkt i 2008 med 64 mia. kr. og en vækst på hele 19 pct. fra 2007 til 2008. Det viser en helt ny analyse[1] fra Energistyrelsen og DI Energibranchen. Men selvom 2008 blev et særdeles godt år, har den økonomiske afmatning efter alt at dømme også ramt eksporten af energiteknologi siden efteråret 2008.

Væksten i eksporten af energiteknologi på 19 pct. fra 2007 til 2008 er næsten fire gange så meget som væksten i den øvrige danske vareeksport. Til sammenligning oplevede EU15 landene en vækst i eksporten af energiteknologi på 5 pct.

- Imponerende, siger Connie Hedegaard om den udvikling i eksporten af energiteknologi, danske virksomheder har oplevet de senere år. Her er tale om en styrkeposition, der er med til at give Danmark et internationalt stærkt internationalt brand på energieffektive løsninger, siger klima- og energiministeren og tilføjer,

- Det er værd at bemærke, at eksporten af energiteknologi igen i 2008 overstiger eksporten af olie og gas. Samtidig understreger tallene potentialet i at få en ambitiøs klimaaftale i København til december, så dansk energiteknologieksport kan fortsætte den positive udvikling.

Energiteknologibranchen ventes også at være blevet ramt af den globale økonomiske afmatning, men branchen forventer at klare sig bedre end andre eksporterhverv.

De største eksportmarkeder i 2008 viste sig igen at være Tyskland, USA og UK. De tre lande køber 40 pct. af den danske eksport af energiteknologi. Hvor USA i 2007 var den største importør af dansk energiteknologi, har Tyskland i 2008 igen taget førstepladsen.

Anders Stouge, Branchedirektør i DI Energibranchen siger ”Energibranchen har oplevet imponerende vækstrater i eksporten de sidste mange år. I dag fylder eksporten af energiteknologi dobbelt så meget i den samlede danske vareeksport end for bare 10 år siden. Men siden efteråret 2008 har den økonomiske afmatning også bremset den udvikling. Og vores medlemmer forventer først bedre vækstmuligheder i andet halvår af 2010. Det gør det endnu vigtigere, at vi styrker indsatsen for at gøre Danmark til et globalt centrum for udvikling og salg af energi- og klimateknologi.

Kilde: Klima- og Energiministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109