23948sdkhjf

TDC og Elsparefonden skærer 15 procent af strømspildet

TDC forpligter sig nu til at effektivisere elforbruget med 15 procent årligt indtil 2014. Det sker gennem en såkaldt Kurveknækkeraftale med Elsparefonden.
I de travleste timer løber mere end 300 gigabyte data gennem TDCs netværk. Det svarer til, at man kan downloade hele det Kongelige Biblioteks bogsamling hvert 8. minut. Så meget data kræver stærke netværk og meget strøm. Det vil TDC og Elsparefonden nu i fællesskab arbejde på at reducere.

- Vi har valgt at indgå en ambitiøs aftale med Elsparefonden, fordi vi mener, det er nødvendigt. Vi udleder årligt 150.000 ton CO2, og langt det meste stammer fra strøm til at drive vores netværk. Derfor er energieffektivitet meget vigtigt - både for vores bundlinje og klimaet, siger Henrik Poulsen, koncerndirektør i TDC.

Elsparefonden roser TDC for at tage fat i strømbesparelserne med en kurveknækkeraftale.
- Det glædeligt, at en stor virksomhed som TDC går forrest og sender et stærkt signal til andre om, at det er vigtigt at reducere forbruget i telekommunikationen, hvor elforbruget er i stærk fremmarch, siger Christian Jarby, kundechef i Elsparefonden.

Den seneste statistik fra Dansk Energi viser, at telekommunikation er et område, hvor elforbruget er i hastig vækst - bare i 2008 er det steget med 5,5 procent.

TDC har i 2009 afsat fem mio. kr. til energispareprojekter, som udvikles i samarbejde med energiselskabet NRGi. Samtidig gennemføres en sparekampagne over for medarbejderne for at reducere energiforbruget i de administrative bygninger.

Plan for TDC's reduktion af elforbruget frem mod 2014:

  • Udskiftning af gammelt strømforbrugende udstyr på datacentraler og netværk med nyt og mere energieffektivt udstyr
  • Implementering af intelligent software til strømstyring på mobilmaster
  • Intelligent styring af strøm og varme på TDCs lokationer
  • Løbende medarbejderkampagner over for TDCs knap 10.000 medarbejdere


Elsparefondens Kurveknækkeraftaler
Elsparefonden tilbyder kommuner, regioner, staten og større, private virksomheder en kurveknækkeraftale, der har til formål at knække elforbrugskurven. Det sker ved at fastsætte præcise mål for, hvor meget og hvordan besparelserne skal realiseres.
Aftalerne er med til at spare strøm for mange millioner kroner og give en grønnere profil hos dem, der gør en indsats. Som en del af aftalen stiller Elsparefonden en række værktøjer og sparring til rådighed - f.eks. inden for adfærd, indkøb og drift.

Kilde: TDC

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125