23948sdkhjf

Danmark kigger mod øst efter fremtidens energiforsyninger

Danmark er i øjeblikket på jagt efter fremtidens energiforsyninger. Om føje år løber Danmark nemlig tør for gas og olie. Nu vender man blikket mod Centralasien.
Om godt syv til 10 år vil Danmark ikke længere være uafhængig af gas og olie. Derfor er vi nu på jagt efter mulige samarbejdspartnere, når det gælder energiforsyning. I øjeblikket vendes blikket mod Centralasien.

Udenrigsminister Per Stig Møller (K) bad for nyligt om et møde med Kasakhstans energiminister S. Minbajev. Mødet skulle blandt andet handle om fremtidige energiforsyninger. Der kom dog ingen løfter ud af det danske møde med Minbajev, der siger til Ritzau, at Kasakhstan i øjeblikket ikke har nogen effektiv måde at eksportere gas på.

- Desuden er hovedparten af vore gasressourcer ikke naturgas, og en betydelig del af vores gas bruger vi til at pumpe med. Vi må finde en effektiv måde at eksportere på, og det kan vi ikke i øjeblikket. Så vi må vente. Men vi er selvfølgelig interesseret i at finde partnere, der kan hjælpe med at udvikle vores gasindustri, siger Minbajev.

Det er blandt andet bekymringen for at blive fór afhængig af Rusland som naturgas-leverandør, der får Danmark til at tage energi-snakken op med Kasakhstan.


Kilde: EpN

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094