23948sdkhjf

EU: Danmarks svigter den frie og lige konkurrence på energiområdet

EU-kommissionen indleder i dag en sag mod Danmark for overtrædelse af konkurrencereglerne på energiområdet. Overtrædelsen betyder i sidste ende, at de danske forbrugere betaler overpris på både el og gas.
- Unionens indre marked for elektricitet og gas skal garantere en tryg strøm af energi til konkurrencedygtige priser direkte hjem til stikkontakterne og komfurerne hos danskerne og andre EU-borgere. Sådan lyder det fra EU.

Derfor indleder EU-kommissionen i dag en sag mod Danmark for overtrædelse af EU’s konkurrenceregler. Kommissionen mener, at Danmark sammen med 24 andre EU-lande svigter den frie og lige konkurrence mellem energifirmaer. Det betyder, at de danske forbrugere bliver de store tabere og kommer til at betale overpris på el og gas.

Lovgivningen på energiområdet skal sikre, at udenlandske energifirmaer skal have uhindret adgang til andres landes markeder, hvilket kræver en pålidelig og gennemskuelig information om kapacitet, aktuel udnyttelse og reparationer af energinetværket og en optimal udnyttelse af netværket. Dette mener kommissionen ikke er tilfældet – hverken for Danmark eller 24 andre lande i EU.

Og selvom et overvældende flertal af medlemslandene altså nøler og fortsat kolliderer med de eksisterende regler, vedtager regeringerne i EU alligevel endnu mere liberalisering og åbning af de europæiske markeder for elektricitet og gas. Det sker på et ministerrådsmøde i dag.

Kilde: EpN

Læs mere om: EU
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094