23948sdkhjf

Elforbruget rasler ned

Industrien bruger knap syv procent mindre strøm end for et år siden, viser en ny opgørelse over udviklingen i elforbruget.
Det er elforbrugspanelet.dk, der har lavet den nye opgørelse, der viser at industriens elforbrug over en bred kam er faldet med 6,9 procent fra første kvartal i 2008 til første kvartal i år. For alle forbrugere i hele landet gælder det, at elforbruget er dykket med 3,1 procent, skriver Nordjyske Stiftstidende.

I Vestdanmark er man blevet særlig opmærksom på at spare, hvor spares kan. Avisen nævner Aalborg Portland som eksempel på en stor forbruger, der nu har skåret betydeligt ned for produktionen.

Markedschef Kristian Juel Jensen fra Nordjysk Elhandel bekræfter tendensen med et mærkbart fald i afsætningen af strøm til erhvervskunder:

- Især byggesektoren er hårdt ramt, og det gælder hele kæden lige fra producenter af materialer til de udførende virksomheder, siger markedschefen, der dog påpeger, at i forhold til lande som Norge og Sverige er det danske fald knap så markant, siger han til avisen.

Kilde: Nordjyske Stiftstidende

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094