23948sdkhjf

Netværk skal fremme nordjysk fjernvarme-eksport

Et nyt netværk af producenter, værker og forskere har set dagens lys i Nordjylland. Netværket skal gøre totalløsninger inden for fjernvarme en stor nordjysk eksport-vare.
De fire kommuner Rebild, Jammerbugt, Brønderslev og Aalborg har dannet et netværk af varmeværker, virksomheder, forskere og myndigheder. Netværket hedder FleksEnergi, hvilket er kort for innovativt netværk for fleksibel fjernvarme.

Målet med FleksEnergi er at gøre totalløsninger indenfor fjernvarme til en nordjysk eksportvare.

- Det handler om at finde den rigtige måde at gøre tingene på, når varmeforsyningen skal omstilles fra gas, olie og kul til vedvarende og lokale energikilder. Hvis vi kan finde nogle rigtig gode løsninger her i Nordjylland, kan de tjene som udstillingsvinduer over for resten af verden. Og for de nordjyske virksomheder, der deltager i projekterne, kan det blive alle tiders afsæt for eksport, fortæller Kjeld Kærgaard Jensen, koordinator for FleksEnergi og erhvervskonsulent i Aalborg Kommune, til Nordjyske.dk.

Netværket vil blandt andet arbejde med at erstatte fossile brændsoffer med affald, halm, biogas og industriel overskudsvarme og tilpasning af det enkelte fjernvarmenet til de lokale varmekilder, så man udnytter disse optimalt.

Blandt virksomhederne i netværket er Logstor (rør), Xergi i Støvring (biogasanlæg), Arcon i Skørping (solvarme) og Serenergy i Hobro/Støvring (brændselsceller).

Kilde: Nordjyske.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094