23948sdkhjf

Dong vil have kontrol med offshore-kraner

Dong Energy har satset 16 mia. kr. på vindkraft til havs, men koncernen risikerer at løbe ind i problemer på grund af mangel på kraner til opstilling af møllerne. Koncernen ønsker på sigt at have kontrol over kranerne.
Dong Energys milliard-satsning på vindkraft til havs risikerer at komme i problemer. Det viser sig nemlig, at Dong i de næste 25 år vil være afhængig af en ganske lille skare af avancerede specialskibe til opsætning af de 100 meter høje vindmøller.

- Der findes i dag reelt kun 10 skibe, man kan få adgang til, siger Christina Grumstrup Sørensen, direktør for Dong Energys satsning på vindmøller til havs. Hun tilføjer, at det for Dong er væsentligt at få kontrol over disse skibe. Det skriver dagbladet Børsen.

Gennem langvarige leasingaftaler skal Christina Grumstrup Sørensen sikre, at Dong hele tiden har adgang til skibene – ikke kun i monteringsøjemed men også i forbindelse med service og vedligehold, som Dong selv står for.

På området for kraner til opstilling af havmøller er der to væsentlige aktører på markedet – britiske MPI Offshore og danske A2Sea og på spørgsmålet om et eventuelt opkøb af en af de to virksomheder, har hverken Christina Grumstrup Sørensen eller topchef Anders Eldrup, Dong, nogen kommentarer.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141