23948sdkhjf

Omstridt kulkraftværk med CO2-lagring genoplives af Obama

Bush-regeringen droppede i januar 2008 støtten til at rense CO2 fra et nyt kulkraftværk. Nu støtter Obama-regeringen projektet med en bevilling på 5,9 mia. kr.
Energiministeriet i USA har netop indgået en aftale med Futuregen-alliancen om endnu en gang at forsøge sig med CO2-frie kulkraftværker. Futuregen-alliancen er en sammenslutning af de 20 største elselskaber og kulminer i USA. Det skriver Ingeniøren.

Den netop indgåede aftale går på, at der skal opføres et kulkraftværk på 275 MW i staten Illinois. Kullene skal her forgasses, hvorefter CO2 skal udskilles fra gassen, inden denne brændes af. Sidst vil man lagre CO2’en i undergrunden.

Målet er at opfange 60% af drivhusgassen i projektet første faser, mens man håber på at ende på 90% i den sidste fase.

Oprindeligt blev projektet med CO2-frie kulkraftværker sat i gang af George W. Bush i 2003, men han valgte at sætte en stopper for projektet i 2008 på grund af budgetoverskridelser. Nu har energiminister Steven Chu under Obama atter valgt at støtte projeketet med 5,9 mia. kr.

Futuregen bliver den første kommercielle kulkraftværk i USA, der udskiller CO2, for derefter at lagre det i undergrunden.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094