23948sdkhjf

21 møller skal udskibes fra Nyborg Havn til Baltic 1

Med underskrivelse af kontrakt om areal til montage og udskibning af 21 vindmøller til havvindmølleparken Baltic 1 i Tyskland cementerer Associated Danish Ports A/S for alvor, at Nyborg Havn på Fyn har optimale forhold samt den fornødne ekspertise, når det drejer sig om større internationale havvindmølleprojekter ikke mindst til Østersøparker.
ADP havn udskiber tysk havvindmøllepark
På konferencen Windstärke 09 i Bremerhaven d. 17. juni underskrev Associated Danish Ports A/S aftale med et af Tysklands største energiselskab EnBW Energie Baden-Württemberg AG om udskibning af 21 havvindmøller fra Nyborg Havn på Fyn, Danmark. Udskibningen påbegyndes primo 2010. Det er Siemens Wind Power, der leverer vindmøllerne af typen 2,3 MW. Det danske firma, A2SEA, der er specialister inden for transport af offshore vindmøller, udskiber møllerne til den tyske havvindmøllepark.

- Der er valgt en erfaren samarbejdspartner som udskibningshavn, udtaler Dr. Werner Götz, direktør hos EnBW. Nyborg Havn har med de foregående projekter erfaring omkring arealbehov, hvad angår både kaj og land, så vi er sikre på en optimal udskibningsproces. Nyborg Havns beliggenhed, de åbne og sammenhængende arealer samt de gode besejlingsforhold er særdeles velegnede til dette projekt.

Der er tale om den første tyske havvindmøllepark i Østersøen, og det er et område, som den tyske energisektor for alvor satser på i den kommende tid. - Derfor er det meget interessant for os at påbegynde dette samarbejde, der uden tvivl er kommet i stand på baggrund af vores tidligere erfaringer med denne type projektlaster. Projektet slår for alvor fast, at Nyborg Havns placering samt havnens øvrige forhold er ideelle til disse store projektudskibninger, udtaler salgs- og marketingchef Ole Haugsted Jørgensen, ADP A/S.

- Det er utroligt spændende for os at indlede et samarbejde af denne slags med et tysk energiselskab som EnBW. Udnyttelse af kapaciteten for havvindmøller i Østersøen er kun lige begyndt, så det er et meget interessant område, og projektet kan forhåbentligt bane vej for et længerevarende samarbejde.

Nyborg Havn udvider
Udskibningen til Baltic 1 falder delvist sammen med en anden udskibning af havvind-møller. Det drejer sig om Rødsand II-projektet. Det betyder, at der i Nyborg Havn bliver brug for 2 kajer til disse projekter, hvilket er muligt, da en igangværende kajudvidelse står færdig på dette tidspunkt.

Begge kajer har optimal adgang til store frie bagarealer og er derfor specielt godt rustet til denne type projektlaster.

Baltic 1
Vindmølleparken bliver placeret ca. 16 kilometer nord for Darsser halvøen og vil, når den står færdig, dække et areal på 7 km2. Parken vil have en kapacitet på 48,3 mega watt og vil blive taget i brug ultimo 2010.

Kilde: Associated Danish Ports - www.adp-as.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109