23948sdkhjf

Kraftigt fald i energiforbruget med termoaktive huldæk

De nye skærpede energikrav i Bygningsreglementet 08 og byggerier med store glasfacader giver øget fokus på det energieffektive byggeri, hvor udgifterne til opvarmning og nedkøling bliver væsentligt formindsket, ligesom miljøbelastingen reduceres.
Derfor introducerer Danmarks største producent af betonelementer, Spæncom A/S, nu det termoaktive huldæk – TermoMax, der bidrager afgørende til at opfylde de nye skærpede energikrav og giver spændende muligheder for opbygning af byggeprojektets konstruktion.

Udtrykket termoaktive konstruktioner benyttes, fordi man aktivt påvirker konstruktionen med indvendig køling/opvarmning, samtidig med at betonens varme- og kuldeakkumulerende evne udnyttes.

En moderne betonbygnings termiske masse udnyttes optimalt i termoaktive konstruktioner, idet behovet for mekanisk køling nedsættes ved at køle bygningens termiske masse ned om natten. Når det store kølebehov opstår midt på dagen, kan hele bygningen ”trække” varme ud af kontoret ved at lagre den i bygningen.

Forsøg udført på Danmarks Tekniske Universitet viser en besparelse på 75-85 % af energiforbruget til køling.

I første omgang har Spæncom udviklet et PX27 etagedæk, der i forhold til traditionelle PX27 huldæk, har en ekstra tyk bundplade med indstøbte 20 mm. PEX-rør, der løber under de langsgående huller i dækket. Gennem disse slanger cirkuleres vand. Slangerne arbejder sammen med betonen og den termiske masse udnyttes til at oplagre energi.

TermoMax er et glimrende eksempel på fremtidens bygningsdele, hvor besparelse på både omkostninger og energiforbrug opnås gennem fuld integration af bygningsdelens oprindelige funktion med bygningens energi- og
indeklimaløsning.

Kilde: Spæncom

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126