23948sdkhjf

Dong: Lidt mere klima frem for forskønnelse

I de kommende år skal 3000 km højspændingsledninger graves i jorden, samtidig skal de master, der i dag fylder op i landskabet, gøres mindre. Prisen for nedgravning og udskiftning er på små 15 mia. kr. – Hos Dong Energy er man ikke begejstret for projektet.
Projektet med at nedgrave højspændingsledninger og udskifte de største elmaster med mindre er vedtaget af Folketinget og skal styres af Energinet.dk. Projektet løber op i den nette sum af 14,5 mia. kr.

Hos Dong Energy vækker planen ikke udelt begejstring, selvom de nye kabler sikrer, at det danske elnetværk får lettere ved at håndtere den vindenergi, de mange havmølle-parker om få år vil producere.

- Beslutningen er helt og aldeles Energinet.dk’s, og den er bakket op af Folketinget, så derfor respekterer vi den fuldt ud. Og der er heller ingen tvivl om, at den vil gøre gavn i forhold til at fremtidssikre elnettet og forskønne landskabet. Men hvis det var os, der skulle have foretaget investeringen, havde vi nok valgt lidt mere klima frem for forskønnelse, siger Lars Clausen, koncerndirektør i DONG Energy og ansvarlig for salg og distribution.

Som alternativ investering nævner Lars Clausen det intelligente elnet, hvor man ved hjælp af computerstyring og avanceret måling kan sænke forbruget væsentligt.

Energinet.dk mener dog, at der er klare klimagevinster ved udskiftningen af elnettet:
- Forudsætningen for at kunne udnytte de nye vindmøllerparker, der jo skyder op i stor stil i de kommende år, er, at transmissionsnetværket er fuldt udbygget og tidssvarende. Derfor skal der udbygges nu - det er helt afgørende, at vi følger med udviklingen, siger Peter Jørgensen fra Energinet.dk til Berlingske Business

Kilde: Berlingske Business

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143