23948sdkhjf

Lagring af CO2 under jorden møder modstand

Elselskabernes forsøg på at indfange og deponere CO2 under jorden, møder nu lokal modstand. I Birkelse nord for Limfjorden takker man nej til at få placeret den fossile energis affald under sine fødder.
Mange elselskaber forsøger i dag at finde lokaliteter for mulig langtidsdeponering af den CO2, selskaberne gerne vil indfange fra kulkraftværkernes røg. 30 km nord for Limfjorden i Birkelse planlægger energiselskabet Vattenfall at afprøve mulighederne for at deponere CO2 i sandlag 800 meter under jorden.

Nu møder de nye planer massiv lokal modstand.

- Det ødelægger fuldstændig Danmarks energipolitik, at de får lov til det, siger Bjarne Jensen, mælkeproducent og en af 27 jordejere ved Birkelse, som protesterer mod Vattenfalls planer.

- Det siges, at vi her i området er selvforsynende med strøm fra vindmøller. Når det blæser, sælger vi også strøm til andre. Derfor er det også vanvittigt, at vi skal have verdens største CO2-losseplads liggende her, mener han.

Danske elselskaber investerer store summer i at kommercialisere teknologien bag deponeringen, og EU smider også store milliardbeløb efter projekterne.

Kilde: Information

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079