23948sdkhjf

Superfos bag certificeret CO2-beregner

CO2-beregneren, som Superfos udviklede sidste år, er blevet godkendt af den uafhængige engelske organisation Carbon Trust.
Efter en omhyggelig undersøgelse af Carbon Trust, er Superfos’ CO2-beregner nu blevet anerkendt. Product Design Manager Torben Noer fra Superfos siger:

- Anerkendelsen fra en uafhængig organisation er vigtig for CO2 lommeregnerens troværdighed. I betragtning af hvor stor indflydelse beregneren kan få på udviklingen af CO2 besparende emballage, må der ikke herske nogen tvivl om, hvorvidt den er nøjagtig eller upartisk.

Store CO2 besparelser i sigte
Beregneren gør det nemmere at beregne det nøjagtige aftryk af CO2 udledningen fra råvareudvinding til lagerrampe – “fra vugge til rampe”. Beregningerne er tilpasset den af Carbon Trust udviklede PAS2050 standard som, vi mener, vil blive et stærkt styreværktøj i de kommende år.
Da forsyningen af emballage kun er en del af den totale forsyningskæde, kan lommeregneren også vise situationer fra resten af forsyningskæden Alt hvad der vedrører emballagebehandlingen efter Superfos’ lagerrampe er ikke certificeret men indgår i værktøjet som mulige scenarier. Det er muligt at indtaste forhold omkring affald og transport for de fleste europæiske lande og USA.

Euan Murray, General Manager CO2 aftryk, Carbon Trust, siger:

- Forbrugere og virksomheder er i stigende grad bevidste om, at et produkt har et CO2 udledningsaftryk, og de kræver derfor mere information. Superfos’ initiativ er derfor et vigtigt skridt i udviklingen af en verdensomspændende indsamling af oplysninger om forskellige produkters CO2 aftryk. Den vil ikke alene gøre dem i stand til at svare på krav fra fødevareproducenterne, som kræver godkendte og troværdige oplysninger om CO2 aftrykket fra emballage-materialet, men den vil også gøre disse virksomheder i stand til at reducere omkostningerne ved at gå ind i CO2 projekter. Derudover er Carbon Trust begejstrede for, at Superfos har forpligtet sig til at reducere deres produkters CO2 aftryk i løbet af de næste to år. Et engagement der uden tvivl vil få en stor effekt på miljøet.

Et vigtigt værktøj i markedsføringen
- Beregneren er både en vigtig del af vores egen CO2 strategi og en reaktion på de manglende markedsstandarder indenfor området, siger Torben Noer og fortsætter:

- Den kendsgerning, at CO2 beregneren nu er anerkendt betyder, at den vil blive et vigtigt værktøj i vores markedsføring, idet vi nu kan vise, hvor betydeligt plastemballage reducerer CO2 udledningen, når man f.eks. konverterer til et genbrugsmateriale. En sammenligning af forskelligt emballage-materiale er endnu ikke direkte tilgængelig i beregneren, men beregninger kan udføres ved forespørgsel. Sådanne udregninger kræver dog en tredje parts evaluering, for at den kan offentliggøres.

- Vi håber, at vi ved at have taget dette initiativ kan være med til at sætte retningslinierne for disse meget komplicerede udregninger og samtidig åbne dørene for nye standarder, som kan dække hele emballagebranchen.

Reducerer CO2
Carbon Trust er en offentligt finansieret organisation etableret i 2001 som en reaktion på truslen om global opvarmning for at sætte fokus på en lav CO2 økonomi. For to år siden lagde Carbon Trust grundstenene til en metodik, der kan være med til at aftegne de spor et produkt trækker. Carbon Trust er nu den førende organisation, der hjælper virksomheder med at måle, reducere og markedsføre deres produkter og serviceydelsers CO2 aftryk gennem hele forsyningskæden.

Kilde: Superfos

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094