23948sdkhjf

Landbruget som producent af solenergi?

Landbrugscenteret i Skejby vil nu undersøge, hvorvidt det er muligt, at landbruget i fremtiden kan blive producenter af solenergi. Det er de mange hundredetusindevis af kvadratmeter staldtag, man nu vil udnytte til formålet.
Landbruget er allerede storleverandør af grøn energi i form af biogas og energiafgrøder. Nu vil man også være producent af solenergi.

Landscenteret Dansk Landbrugsrådgivning er netop gået i gang med et forprojekt, der skal undersøge, hvorvidt det er muligt at installere solceller på de hundretusindevis af kvadratmeter staldtage, der findes i Danmark.

- Solenergi er som bekendt vedvarende energi, som betyder, at vi kan spare fossile brændstoffer og dermed mindske udledningen af drivhusgasser. Det er en af grundene til, at vi går i gang med at undersøge mulighederne for at placere solceller på landbrugsbygninger, fortæller ingeniør Henrik Frederiksen, Landscentret og fortsætter:

- Vi skal undersøge, hvor effektiv energiproduktionen kan blive og regne på økonomien ved at placere solceller på taget. Vi vil både kigge på mulighederne for at integrere solceller ved nybyggeri og på nuværende tage. Et andet meget vigtigt aspekt er det arkitektoniske. Solcellerne på tagene skal indpasses på bygningerne, så de ikke skæmmer omgivelserne.

Der er dog allerede én udfordring i forbindelse med projektet. Solceller fungerer mest effektivt ved en taghældning på 30-45 grader, og det kriterium opfylder stort set ingen landbrugsbygninger.

Projektet er støttet af Promilleafgiftsfonden, og der forventes at ligge en rapport klar om undersøgelsens resultater i 2010.

Kilde: LandbrugsInfo

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078