23948sdkhjf

Fem danske eksportvirksomheder trodser krisen

Midt i en finanskrise formår en række danske virksomheder at øge deres eksport til internationale markeder og fastholde en høj eksportandel. Det er KR Wind A/S, Fiberline Composites A/S, PKM A/S, Logstor A/S og Nissens A/S, der nu hædres med Kong Frederik den Niendes Hæderspris for fortjenstfuld indsats.
Det er Hans Kongelige Højhed Prins Henrik, der som formand for komiteen for Kong Frederik den Niendes Hæderspris, overrækker hædersprisen til de fem danske eksportvirksomheder for deres succes. Overrækkelsen finder sted på Fredensborg Slot mandag den 15. juni.

Sten Scheibye, der er næstformand i komitéen for Frederik den Niendes Hæderspris og formand for Danmarks Eksportråd, glæder sig på de fem eksportvirksomheders vegne.

-I Danmarks Eksportråd er vi meget glade for at kunne være med til at hædre disse eksportvirksomheder, der trods krisetider har gjort det rigtig godt på de internationale markeder og har opnået en meget høj eksportandel - for to af virksomhedernes vedkommende endda over 90 procent. Flere af virksomhederne har også formået at få fodfæste på svært tilgængelige markeder, siger Sten Scheibye.

De fem prismodtagere er KR Wind A/S, som leverer totalløsninger inden for transport, rejsning og installation af vindmøller; Fiberline Composites A/S, der producerer højteknologiske kompositmaterialer til bl.a. broer, bygninger og vindmøller; Gartneriet PKM A/S, som producerer potteplanter (og bl.a. står bag produktet Kronprinsessens Klokkeblomst); LOGSTOR A/S, som er verdens største rørproducent inden for fjernvarme og fjernkøling, samt Nissens A/S, der fremstiller og sælger kølesystemer samt beskæftiger sig med udvikling, design og konstruktion af termiske løsninger til bl.a. busser, entreprenørmaskiner og vindmøller.

Virksomhederne skal opfylde et af flere kriterier for at modtage prisen. Et kriterium er, at virksomheden har haft en væsentlig og vedvarende forøgelse af eksporten over en treårig periode, et andet at den er kommet ind på et særligt vanskeligt marked.

Hædersprisen blev indstiftet i 1970 ved en kongelig resolution med det formål at fremme, understøtte og opmuntre eksporten af danske varer og tjenstydelser. Med hædersprisen følger et diplom og en skulptur, som er inspireret af splitflagmotivet, hædersprisens symbol. Både diplom og skulptur er skabt af designeren Poul Pedersen.

Kilde: Danmarks Eksportråd

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093