23948sdkhjf

Dansk producent ser potentiale i biomasse- og biogasfyrede kraftværker

Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S (BWSC) er en erfaren international totalentreprenør inden for biomasse- og biogasfyrede kraftværker. Virksomheden har netop indviet Western Wood Energy-kraftværket i Port Talbot i Wales - et 14MW biomasse-drevet kraftværk.
På trods af stagnation og økonomisk krise ser virksomheden Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S (BWSC) et stort potentiale for kraftværker drevet af biomasse og biogas. Der står allerede en lang række værker rundt om i verden med dansk logo. Adm. direktør i BWSC tror på fremtiden.

- Vi har de senere år mærket en klar stigende interesse for vedvarende og miljøvenlig energi tillige med avanceret miljøteknologi på traditionelle kraftværkskoncepter. Der er fortsat grøde i markedet, siger han til Dansk Industri.

Virksomheden har inden for de sidste 30 år etableret 152 kraftværker i 49 lande med en samlet kapacitet på 2500 MW, og omsætningen nærmer sig 1,3 mia. kr. årligt.

BWSC producerer i dag kraftværker fyret bl.a. med biomasse i form af træflis eller halm eller andet organisk materiale. Andre kraftværker fyres med biogas, som kan være udvundet af husdyrgødning og slagteriaffald.

Sigurd Andersen tror især på en fremtid for halmfyrede kraftværker i lande som bl.a. Storbritannien og i Østeuropa, hvor der er store halmressourcer.

Kilde: Dansk Industri - Opinion

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125