23948sdkhjf

Biogasbusser på banen i 2010

Alle Malmøs grønne busser kører på biogas produceret på gylle, og efter et besøg hos svensken vil både V og SF have biogasbusser på vejene i Danmark allerede i 2010.
Grønne busser, der kører på biogas produceret af gylle, støjer og forurener halvt så meget som de traditionelle busser. Der er ingen ulemper, og der er dobbelt op på miljøgevinsten, da biogas både bekæmper landmændenes gylleproblem og bilernes forurening. I Malmø i Sverige kører der allerede grønne biogas-busser omkring. Nu vil danske politikere have dem til Danmark allerede i 2010.

- Jeg er meget begejstret for svenskernes massive satsning på biogas. Opgradering af biogas til naturgasnettet er meget billigere, end vi tror i Danmark, og vi har en kæmpe ressource i Danmark i form af gylle fra landbruget, hvor vi kun udnytter 5% i dag. Derfor skal vi i gang med biogas hurtigst muligt. Vi har afsat penge til forsøg med det her, så jeg håber, at allerede i 2010 ser vi mange grønne busser på gaderne i København, siger trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) til Børsen. Også SF’s energi- og klimaordfører Anne Grete Holmsgaard er begejstret for biogas og er næsten lige så begejstret over, at hendes folketingskolleger fra Venstre deler hendes opfattelse.

I Danmark er der dog stadig skyhøje afgifter på biogas, hvilket er en af de forhindringer politikerne skal forcere i deres håb om at se de grønne busser på de danske veje.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109