23948sdkhjf

600 master til Jyllands el-motorvej

Selvom regeringens mål er at nedgrave alle nye højspændingskabler, så kommer kablerne på Jyllands nye el-motorvej ikke i jorden. Derimod opsættes 600 nye højspændingsmaster, der skal være med til at fragte strøm fra Norge, Sverige og vindmøllerne på Horns Rev til danskerne og det europæiske el-marked.
Regeringen har tidligere erklæret, at det var slut med højspændingsmaster – i stedet skulle kablerne på Jyllands el-motorvej graves ned. Det kommer dog ikke til at ske alligevel. Det er nemlig ikke teknisk muligt, og derfor opsættes nu 600 højspændingsmaster, der skal fragte el fra Norge, Sverige, vindmøllerne på Horns Rev til danskerne og resten af Europa.

Senest 2012 vil de nye master være placeret på strækningen mellem Viborg og grænsen. Myndighederne indkalder i morgen og onsdag naboer og andre interesserede til en debat om udseende og placering af nedgravede kabler.

- Vi vil gerne i dialog med naboer og lodsejere. Vi lytter gerne til bekymringer, og vi vil gerne høre ideer til, hvor det er nødvendigt at nedgrave kablerne, siger kommunikationsdirektør i Energinet.dk, Hans Mogensen til JydskeVestkysten.

Kablerne skal trække 400 kilovolt, hvilket ifølge Energinet.dk ikke lader sig gøre under jorden på længere strækninger.

Energinet.dk, der står for hele projekteringen, foreslår, at de nye master får en udformning, der rent æstetisk vil tage sig bedre ud i landskabet.

Kilde: JydskeVestkysten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11