23948sdkhjf

Volvo bag energi-effektive skovbrugsmaskiner

El-forest AB lancerer sammen med Volvo Technology Transfer en elektrisk hybridteknologi til brug for energi-effektive skovbrugsmaskiner.
På messen Elmia Wood i Jönköping, Sverige præsenterede Volvo Technology Transfer og El-forest en energi-effektiv skovbrugsmaskine.

Elbybridteknologien i El-forest F14 har vakt stor interesse blandt skovbrugsvirksomheder, bl.a. fordi den giver mulighed for at reducere brændstofforbruget med 20-50%, med stærkt reduceret udledning af kuldioxid til følge.

- Ud over den væsentlige reduktion af brændstofforbruget byder maskinen på høj produktivitet og et bedre brugermiljø, hvilket giver vore kunder større rentabilitet", udtaler Per Wassén, bestyrelsesformand for El-forest og investeringsdirektør hos Volvo Technology Transfer, som ejes af AB Volvo.

El-forest F14 er en seriehybridmaskine med en mindre dieselmotor, der driver en generator, som via batterier leverer elektrisk energi til elmotorer i maskinens 6 hjul.

- Den trækteknologi, der er udviklet, byder på store muligheder. F.eks. vil dieselmotoren i fremtiden kunne erstattes af alternative biobrændstof-motorer eller endog brændstofceller", siger Per Wassén.

El-forest F14 er lettere end en konventionel udkørselstraktor af samme størrelse, men kan klare samme belastning. Skovmiljøet belastes mindre, takket være en patenteret rammekonstruktion, der sætter alle eldrevne hjul i stand til at følge samme spor med afpasset hastighed.

Volvo Technology Transfer AB fokuserer på udvikling og støtte af nye virksomheder, der er relevante for Volvo-koncernen. Som et led heri investerer man i virksomheder og projekter, der har teknologisk og kommerciel interesse.

Kilde: Volvo Entreprenørmaskiner Danmark

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11