23948sdkhjf

Greentech politianmeldt for overtrædelse af børsreglerne

Vindmølleselskabet Greentech undlod i to måneder at informere aktiemarkedet om beskadigede vindmøller i en vindmøllepark på Sardinien. Nu har Finanstilsynet meldt Greentech til politiet for overtrædelse af børsreglerne.
Vindmøllekoncernen Greentech Energy Systems undlod i to måneder at informere aktiemarkedet om, at samtlige møller i en vindmøllepark på Sardinien var blevet stoppet pga. beskadigelser. Det efterfølgende milliontab kunne have fået en voldsom indflydelse på koncernens aktier, og derfor har Finanstilsynet nu meldt Greentech til politiet for overtrædelse af børsreglerne.

De 14 vindmøller blev stoppet allerede i september 2008, efter producenten Nordex havde konstateret haveri på lignende møller i Tyskland. Undersøgelser har vist, at vingerne på de sardinske møller var i dårlig forfatning. Derfor besluttede man at standse møllerne for at udskifte vingerne.

Først i november 2008 kom det offentligheden for øre, og det er derfor, at Finanstilsynet nu har bedt politiet efterforske sagen.

Regningen efter de stillestående møller blev på godt 11 mio. kr., og den er i følge adm. direktør hos Greentech Kaj Larsen blevet betalt af producenten Nordex.

- Havarierne har ikke haft nogen økonomisk betydning for Greentech, siger Kaj Larsen til Jyllandsposten. Han frygter, at aktiemarkedet vil overreagere på politianmeldelsen.


Kilde: Jyllandsposten

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109