23948sdkhjf

Priskurven knækket på vindmøller

Flere vindmølleproducenter tilbyder nu kunderne rabat på køb af nye møller. Regningen sendes blandt andet videre til underleverandørerne.
Hos energiselskabet DONG Energy oplever man, at vindmølleproducenterne må kæmpe hårdere om kundernes gunst. Den danske energikæmpe har modtaget rabattilbud fra flere producenter, og direktør Anders Eldrup bekræfter, at man generelt oplever faldende priser på vindmøller, og det giver en langt mere fordelagtig forhandlingsposition, når der skal købes nye møller. Det skriver Børsen.

- Vi har tidligere været presset, men vi får i dag bedre forhandlinger og bedre aftaler, udtaler Anders Eldrup til Børsen. Tendensen bekræftes også af direktør Karsten Olsen fra Scan Energy.

Blandt de selskaber, der direkte har tilbudt rabat på køb af nye vindmøller, er Enercon og Nordex. Til gengæld afviser Vestas’ investor relations-chef Peter W. Kruuse, at den danske vindmøllegigant vil give rabat. Han medgiver dog, at det kan blive aktuelt med prisfald som følge af fx faldende stålpriser.

Aktieanalytiker Peter Rothausen vurderer, at priserne på vindmøller generelt falder med 8-10 %, men samtidig forventer han, at en del af prisfaldet vil blive sendt videre til underleverandørerne - en tendens der bekræftes af administrerende direktør hos Svendborg Brakes, Morten Rambusch.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.007