23948sdkhjf

Danmark i kamp for energi-institut

Sidst på måneden afgøres, hvor det nye energi-institut Irena skal have til huse. Udover Danmark har Tyskland, Østrig og Abu Dhabi meldt sig ind i kampen om instituttet, der skal rådgive landene bag Irena om vedvarende energi, indsamle forskning og formidle viden.
Danmark er med i opløbet om at få et nyt energi-institut. Sidst på måneden afgøres det, hvor instituttet Irena skal placeres. Også Tyskland, Østrig og Abu Dhabi er på banen. Instituttet skal rådgive om vedvarende energi, indsamle forskning og formidle viden.

Argumentet for at placere instituttet i Nordeuropa skal findes i de mange vindmøller og den omfattende forskning i alternativ energi. Modsat har araberne Masdar, en by der skal være CO2-neutral og globalt centrum for forskning i vedvarende energi. By-projektet koster 22 mia. dollars og vil stå færdigt i 2016.

Det bliver svært for Danmark i opløbet, da en række udviklingslande ifølge avisen The National på forhånd har lovet at støtte Abu Dhabi ligesom ambassadører fra Schweiz, Polen, Rumænien og Portugal.

Kilde: DR

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094