23948sdkhjf

Erhvervsorganisation: CO2-neutralt Danmark i 2050

Ved en markant satsning på elbiler, varmepumper og lagring af CO2 i undergrunden kan Danmark blive mere grøn og CO2-neutral i 2050, lyder det fra Dansk Energi. Her ønsker man el afgiftsmæssigt sidestillet med andre energiformer.
Dansk Energi har netop udarbejdet en ny plan, der skal gøre Danmark CO2-neutral i 2050. Det skal ske ved en bedre udnyttelse af energien fra Danmarks kraft-varmeværker, samt en markant satsning på elbiler og varmepumper.

Planen ”Power to the people” bliver fremlagt ved Dansk Energis årsmøde i morgen og ikke overraskende er rygraden i Danmarks fremtidige energipolitik – ifølge planen – el. Det skriver Berlingske Business.

Argumentet for el som den foretrukne energiform er, at elnettet er bedst egnet til at integrere energiproduktion fra andre kilder end kul, olie og gas. Samtidig kan elværkerne være det led i forsyningskæden, hvor man bedst kan kompensere for udsvingene i den del af energiproduktionen, der stammer fra vindmøller, solfangere og bølgekraftanlæg.

- Vi vil skabe et intelligent og fleksibelt energisystem med sammenhæng mellem forbrug og produktion … Transport, opvarmning og industri kan vinke farvel til fossile brændsler og sige goddag til el og fjernvarme, lyder det fra Dansk Energi.

Hvis Danmark skal være CO2-neutralt i 2050, skal man ifølge planen blandt andet nå følgende delmål i 2025:

– 600.000 elbiler.
– 210.000 varmepumper, som erstatter olie- og gasfyr.
– Lagring af CO2
– Synergi – mellem strøm og fjernvarme.
– 20 pct. mere strøm i industrien i stedet for fossile brændstoffer.

Kilde: Berlingske Business

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172