23948sdkhjf

Fjernvarmeselskabernes prissammensætning udfordres af Dansk Byggeri

Dansk Byggeri kritiserer fjernvarmeselskabernes prissammensætning. Byggeriets arbejdsgiverorganisation mener, at fjernevarmeværkernes faste udgifter udgør så stor en del af regningen til kunderne, at det derfor næsten er omsonst for danskerne at foretage energibesparende tiltag.
Dansk Byggeri mener, at de danske boliger, der opvarmes med fjernvarme bør fritages for lovkravet om, at der skal foretages energimærkning til 6.000 kr. hver gang, der sælges en bolig. Dansk Byggeri mener ikke, at sparetiltag som efterisolering, nye vinduer m.m. får direkte indvirkning på varmeregningen.

Det er de faste udgifter til fjernvarmeværkerne, der skal betales uanset om radiatoren er gloende hed eller iskold, der kritiseres. På nogle fjernvarmeregninger udgør disse beløb mere end 50% af regningens samlede sum.

- I bund og grund er de fleste fjernvarmeselskaber slet ikke interesserede i at spare på energien og på den måde reducere CO2-udledningerne, siger konsulent i Dansk Byggeri Mads P. Gede til Jyllandsposten. Han mener, at en omlægning af værkerens priser vil få branchen til at bidrage til, at Danmark kan opfylde sine klimamål.

Direktør for Dansk Fjernvarme Jørgen G. Jørgensen påpeger, at et tværministerielt udvalg i en rapport har konkluderet at den nuværende tarif-struktur er fornuftig og nødvendig.

Kilde: Jyllandsposten

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141