23948sdkhjf

89 fjernvarmeværker har ikke overholdt kravene til energibesparelser

Det er ikke lykkedes for 89 fjernvarmeværker at overholde kravene til de årlige energibesparelser. Nu sætter Energistyrelsen ind.
Siden 2006 har de 450 danske fjernvarmeværker haft pligt til at sikre årlige energibesparelser svarende til 0,3% af det samlede energiforbrug. 89 fjernvarmeværker har i løbet af de seneste tre år haft svært ved at leve op til kravene, og nu truer Energistyrelsen med politisager og bøder.

- Hvert enkelt fjernvarmeværk har fået påbud om, hvad det skal spare, beregnet ud fra varmesalget. Vi farer dog ikke ud med bål og brand over for værker, der er tæt på målet. Men i løbet af de næste par uger vil vi kontakte de værker, der er langt bagud, og understrege deres forpligtelser, og derefter kan det i sidste ende føre til politianmeldelse af nogle værker, siger fuldmægtig i Energistyrelsen, Finn Godtfredsen til Jyllandsposten.

De manglende spareresultater sætter spørgsmålstegn ved om sektoren kan leve op til de endnu strengere krav, der træder i kraft 1. januar 2010. Herefter skal værkerne yderligere spare det, der svarer til forsyningen til 60.000 hustande årligt.

Energistyrelsen og værkernes organisation, Dansk Fjernvarme, arbejder i øjeblikket på en fælles model, der skal bringe besparelserne sikkert i hus.

Kilde: Jyllandsposten

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141