23948sdkhjf

Stor fremgang og nedskæringer hos Topsil

Halvleder-producenten fortsatte den kraftige vækst i første kvartal. Eneste minus er koncernens polske datterselskaber, der ikke lever op til forventningerne.
Topsils nettoomsætning udgjorde 98,6 mio. kr. i første kvartal 2009 mod 66,0 mio. kr. i samme periode 2008, svarende til en stigning på 49,4 %. Omsætningsfremgangen på ca. 32,6 mio. kr. kan henføres til tre faktorer: aktiviteterne i de polske datterselskaber, som blev tilkøbt i oktober 2008, bidrog med 14,0 mio. kr., mens en kombination af øget volumen og et bedre produktmiks medførte en omsætningsstigning på 18,6 mio.

Resultatet af primær drift (EBIT) blev i første kvartal 2009 23,5 mio. kr. svarende til en overskudsgrad på 23,8 % mod 17,0 mio. kr. og en overskudsgrad på 25,8 % i samme periode 2008. Effekten på EBIT fra de polske aktiviteter er et tab på 6,7 mio. kr. Koncernen realiserede i første kvartal et overskud før skat på 22,3 mio. kr. og efter skat på 14,1 mio. kr. mod et overskud før skat på 13,6 mio. kr. og efter skat på 9,9 mio. kr. i samme periode 2008.

- Det er ledelsens vurdering, at delårsresultatet efter første kvartal 2009 er tilfredsstillende og på niveau med det forventede, til trods for den negative påvirkning fra de polske aktiviteter, skriver Topsil i sit kvartalsregnskab.

Koncernen melder om en fortsat tilfredsstillende efterspørgsel efter FZ silicium, og kun enkelte kunder har ændret på deres forventninger. Alligevel har Topsil i forbindelse med regnskabet sat yderligere fokus på optimering og effektivisering.

- I Cemat Silicon S.A. arbejdes der intensivt på at tilpasse kapaciteten til efterspørgslen samt at fremrykke aktiviteter, som kan sikre at skivebearbejdningen af også moderselskabet produkter kan gennemføres her. Som led i den iværksatte kapacitets- og restruktureringsplan bliver antallet af medarbejdere i Cemat Silicon S.A. reduceret med ca. 60 medarbejdere i løbet af første halvår 2009. Med henblik på at sammensætte en mere markant nicheportefølje, og herved styrke den samlede forretning, er store dele af det polske produktsortiment endvidere under omlægning, ligesom der indføres nye produktionsprocesser, som samkøres med processerne i Topsil. Disse arbejder forventes at strække sig over 2009/2010, skriver Topsil.

På baggrund af den kraftige fremgang i første kvartal vælger man at fastholde de økonomiske forventninger til hele regnskabsåret. Det betyder, at man stadig kalkulerer med en nettoomsætning i niveauet 430-450 mio. kr., en overskudsgrad på ca. 18 % og et resultat før skat i niveauet 65-75 mio. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094