23948sdkhjf

Xergi reducerer omsætningen med 229 millioner

Men ordre-pipelinen er god, så der rettes op på både top- og bundlinje i 2017.

Leverandør af biogasanlæg Xergi landede i 2016 sin største ordre nogensinde - et biogasanlæg til produktion af 3MW strøm på kyllingemøg i den nordirske by Ballymena – samme år tikkede den tiende britiske biogasordre ind.

Ikke desto mindre når man langt fra op på rekordhøjderne fra 2015, hvor omsætningen nåede 411 mio. kroner og resultatet blev på 20,3 mio. kr.

I stedet må Xergi se sin omsætning slået tilbage med 229 mio. kr. i 2016 til 182 mio. kr. og et resultat på bundlinjen på 3 millioner kroner i røde tal.

Det oplyser administrerende direktør Jørgen Ballermann hos Xergi til Energy Supply.

Bedre i 2017
I samme åndedrag fortæller han dog, at både omsætning og bundlinje forventes markant forbedret i indeværende regnskabsår.

Årsagen til den forventede positive udvikling skal blandt andet findes i den rekordordre fra Irland, som jo allerede landede på Jørgen Ballermanns bord i juni 2016.

- Vi er en projektvirksomhed og har den udfordring at vi erkender omsætning og resultat efter færdiggørelsesgraden af projekterne. Vores ekseptionelt gode år i 2015, skyldes jo at vi i 2014 fik mange ordrer ind, som vi så fik gjort færdig i løbet af 2015. Så efterhånden som vi færdiggør projekterne så stiger omsætningen, forklarer Jørgen Ballermann.

God pipeline
Samtidig med at man er ved at eksekvere de ordrer, der kom ind i 2016, så sysler man lidt med nye opgaver.

- Vi har en fin ordrepipeline og det er både projekter i Danmark, Storbritannien og Frankrig, fortæller Jørgen Ballermann, der derudover har vendt sin strategiske kikkert mod Nordamerika og de asiatiske lande.

- Men det tager tid før det kommer på plads. Det er en strategisk satsning, som vi venter os meget af, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109