23948sdkhjf

- Bare de har hænderne skruet rigtigt på

MHI Vestas skal bruge 270 nye folk i Nakskov og 145 i Lindø Industripark. Der skal ansættes mange ufaglærte, og også nogle faglærte og ingeniører

MHI Vestas står midt i et sandt jobboom. Inden for de næste måneder skal virksomheden ansætte 145 nye folk i Lindø Industripark til nacelleproduktion og 270 i Nakskov til produktion af vinger.

Det går nemlig forrygende med salget af virksomhedens V164-mølle. En række af virksomhedens topfolk var samlet i dag for at præsentere planerne for masseansættelserne.

MHI Vestas er et joint venture mellem danske Vestas og japanske Mitsubishi. Virksomheden producerer V164-vindmøllen, der har en effekt på 9 MW og et vingefang på 164 meter. 

En del af de nye folk skal være faglærte, men MHI Vestas får også brug for rigtigt mange ufaglærte.

- Vi har blandt andet brug for alle, der kan noget inden for el. Det vigtigste er, at man har hænderne skruet rigtigt på, og så er det vigtigt, at man har viljen til at lære noget nyt, siger Mikael Rye Kristensen, som er fabriksdirektør for MHI Vestas' Lindøfabrik.

På Lindø skal der ansættes 40-45 funktionærer og cirka 100 timelønnede. Det skal bane vejen for, at der kan produceres i tre skift fremover.

- Når vi udvider så kraftigt, har vi brug for en hel ingeniørafdeling, siger Mikael Rye Kristensen.

Med nyansættelserne når MHI Vestas op på omkring 470 ansatte på Lindø. Virksomheden startede i april med 34 ansatte på Lindø.

I Nakskov skal der nyansættes 270 mand.

- Vi skal bruge 20 funktionærer og en håndfuld faglærte, men ellers er det mest ufaglærte til vingeproduktionen, siger Bo Vermund Jensen, direktør for vingeproduktion i Nakskov.

Begge fabrikker sætter nu gang i en runde med telefoninterviews med interesserede. Derefter kommer de udvalgte til en personlig samtale hos arbejdslederne.

- Til vingebygning skal man være god til sikkerhed og kvalitet, og man skal frem for alt være en god holdspiller, siger Claus Rasmussen, som er HR-ansvarlig inden for produktion.

Han og hans kolleger får travlt den kommende tid med at ansætte de cirka 415 mand, som skal hyres ind til produktionen de to steder.

MHI Vestas har allerede ansat 80-90 ny medarbejdere i år i Lindø Industripark, og det gik ifølge Claus Rasmussen forholdsvist nemt at finde dem.

- Men det bliver sværere og sværere at finde medarbejdere. Nogle af dem er vi nødt til at finde i andre virksomheder, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234