23948sdkhjf

Scanenergi overtager Helia Elsalgs kunder

Öresundskraft afhænder sine danske aktiviteter.

Öresundskraft har påbegyndt en kontrolleret afvikling af sine aktiviteter i Danmark.

Som det første overdrager man en væsentlig del af kundeporteføljen i det danske datterselskab Helia Energisalg A/S til Scanenergi A/S.

Beslutningen om at afhænde kundeporteføljen kommer efter en turbulent periode for Helia Energisalg med politianmeldelse af den tidligere direktør oven på et kritisk regnskab for 2015 med et tab på 193 mio. svenske kroner.

Helia har brugt det seneste år til at få styr på forretningen og samtidig vurdere de fremtidige muligheder på markedet. Sonderingerne gjorde det hurtigt klart, at den fortsatte konkurrenceevne ville kræve yderligere vækst, der kunne skabes enten på egen hånd eller med en samarbejdspartner.

Öresundskraft har på den baggrund ønsket at reducere aktiviteterne i Danmark, hvorfor Helia har været på udkig efter en partner.

 Og det har man så fundet i Scanenergi. 

- Med Scanenergi A/S har vi fundet en seriøs partner med fokus på erhvervsmarkedet og som samtidig har en produktportefølje med tjenester inden for energioptimering, som er meget efterspurgte, siger Hans Norberg, bestyrelsesformand for Helia Energisalg.

Hos Scanenergi A/S ser man frem til at byde de mange kunder velkommen.

- Vi har haft en god dialog med Helia Energisalg i længere tid, og vi er rigtig glade for, at vi nu får muligheden for at overtage en række spændende kunder. Med vores fokus på energioptimering vil vi arbejde for at sikre mere værdi for kunderne både nu og i de kommende år, siger Jens Jacobsen, adm. direktør for Scanenergi A/S.

Overdragelsen af kundeporteføljen til Scanenergi A/S sker den 1. april. Tilbage i Helia Energisalg bliver dog enkelte kunder, der af forskellige årsager ikke ønskes overdraget til Scanenergi A/S.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094