23948sdkhjf

Omø Syd Havmøllepark på dagsordenen

På mandag skal byrådet i Slagelse Kommune tage stilling til om et kommuneplantillæg samt en VVM-redegørelse for Omø Syd Havmøllepark skal vedtages og sendes i offentlig høring i otte uger.

Det er European Energy, der via selskabet Omø South Nearshore, ønsker at etablere en havmøllepark på et 44 kvadratkilometer stort areal 4 kilometer syd for Omø.

Havmølleparken vil få en samlet effekt på 200-320 MW og bestå af op mod 80 havmøller. Det er planen, at den genererede strøm fra havmøllerne skal føres i land ved Stigsnæs via seks 66 KV kabler og videre frem til transformerstationen ved Stigsnæsværket.

Hos European Energy afventer man med sindsro mandagens beslutninger. Man venter nemlig med planlægning af parken, indtil man ved yderligere.  

-  Det er rigtigt at Slagelse kommune på mandag skal godkende kommunalplan vedrørende i-landføringskablet. VVM-undersøgelsen af selve parken har været i stjernehøring, og skal på et senere tidspunkt i borgerhøring, før VVM’en kan godkendes endeligt. Selve planlægning af parken går ikke i gang, før vi har en VVM-godkendelse, oplyser European Energy i en mail til Energy Supply. 

Da projektet omfatter såvel energianlæg på havet som på land, varetages myndighedsarbejdet fælles mellem Energistyrelsen og Slagelse Kommune. 

Efter offentlighedsfasen skal Energistyrelsen og Slagelse Kommune vurdere, om der skal meddeles tilladelse til anlægsprojektet. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079