23948sdkhjf

Går efter forlig i geotermi-sag

Energi Viborg og de tre varmeværker i Stoholm, Skals og Løgstrup mødes i slutningen af februar til en såkaldt retsmægling i landsretten, hvor det skal vise sig om der er grundlag for at ingå forlig mellem parterne i sagen om det kuldsejlede geotermiprojekt i Kvols.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

I september 2016 dømte Retten i Viborg de tre varmeværker i Stoholm, Skals og Løgstrup til til sammen at betale 10,6 mio. kr. til Energi Viborg.

Beløbet skulle udgøre deres del af regningen for geotermiprojektet i Kvols. Oven i beløbet kom renter og advokatudgifter samt en million til at føre sagen ved landsretten – i alt 14 mio. kr.

De tre varmeværker ankede afgørelsen til Vestre Landsret, men nu ser det altså ud til at det sleti kke bliver til en ankesag men en retsmægling i stedet.

En retsmægling er kun en mulighed i civile sager, hvor by- eller landsret stiller sig til rådighed for et forligsmøde. Kan parterne på et retsmøde blive enige sparer det udgifter til både advokatomkostninger og arbejdstid for retsvæsenet.

Uanset om vi eller de får medhold i ankesagen, bliver det varmeforbrugerne, som kommer til at betale i sidste ende. Derfor vil vi gerne have afprøvet, om ikke vi kan spare forbrugerne for yderligere udgifter til en sag i landsretten, siger Niels Dueholm, formand for bestyrelsen hos Energi Viborg.

Originalartikel

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078