23948sdkhjf

Verdo i millionaftale med irsk energikoncern

Verdo har netop indgået millionaftale med Irlands største forbruger af biomasse, Bord na Móna.

Verdo skal forsyne energiselskabet med biomasse - Det første skib med 21.000 tons træ-flis er stævnet ud fra Sydafrika med kurs mod Irland. 

- Vi har arbejdet på projektet i lang tid, så jeg er selvfølgelig meget glad for, at skibet nu endelig er på vej til Irland. Jeg håber selvfølgelig at det bliver et langvarigt samarbejde, hvor vi skal hjælpe Bord na Mona i deres omstilling til bæredygtig biomasse, siger Thomas Bornerup, direktør i Verdo Energy.

Træflis erstatter tørv
Bord na Móna driver et kraftværk og forsyner yderligere to med tørv, men planen er, at de i stigende grad skal fyre med træflis.

Verdo skal derfor ikke kun levere biomassen til Bord na Mónas tre kraftværker i Irland, men også rådgive dem om overgangen til biomassefyring.

- Størrelsen på leverancen er et klart billede på Irlands stigende efterspørgsel på vedvarende energikilder og specielt biomasse. Vi er stolte af vores position som den største forbruger og leverandør af biomasse til el- og varmeproduktion i Irland. Det er en position, vi forventer at udbygge i fremtiden, og derfor investerer vi i at videreudvikle vores 100% bæredygtige biomasse-værdikæde, siger Patrick Madigan, Head of Biomass, Bord na Móna.

Bord na Móna er Irlands største forbruger af biomasse og omsatte sidste år for 147 mio. euro. 

Afrikansk biomasse er fremtiden
Verdo har de sidste fem år importeret afrikansk træflis fra blandt andet Ghana, Swaziland og Sydafrika. 

-  Vi har et særligt stort kendskab til og viden om det afrikanske marked for træflis, og vi arbejder hele tiden på at udvikle ekspertisen for at kunne dække den stigende efterspørgsel, der følger med den grønne omstilling, siger Thomas Bornerup, direktør i Verdo Energy.

Verdo kan ikke oplyse den samlede størrelse på aftalen, hverken hvad angår økonomi eller mængde. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078