23948sdkhjf

Facebook bekræfter milliardbyggeri i Odense

Det skal være det mest energieffektive datacenter i verden, lyder det fra Facebook.

Facebook og Odense Kommune har netop løftet sløret for det store datacenter på et fælles pressemøde på Odense Rådhus.

Datacentret, som bliver opført i Tietgenbyen i det sydlige Odense, vil fuldt udbygget omfatte to store datahaller på 56.500 m2 plus en administrations- og logistikbygning samt tekniske anlæg.

Niall McEntegart, Facebooks chef for udbygning og drift af datacentre i Europa, bekræfter overfor fyens.dk, at IT-giganten skyder hundrede af millioner dollars i projektet. Han forventer desuden, at der bliver omkring 150 faste job i selve datacenteret fra 2020. I den forestående byggefase bliver der angiveligt et par tusinde ansættelser. 

Mest energieffektive i verden

Ifølge Facebook vil der blive tale om et af de mest energieffektive datacentre i verden. Det skyldes blandt andet, at det kølige klima i Danmark kan hjælpe med at holde bygningen kølig, skriver Ritzau.

- Vi kan bruge det her klima til at køle vores servere, siger Facebooks direktør for datacentre Niall McEntegart på pressemødet. 

Ifølge ham vil der blive brugt 100 procent ren og vedvarende energi i datacentret. 

En offentlig hemmelighed
Selvom den officielle bekræftelse har manglet, har datacenter-projektet i Odense længe været en offentlig hemmelighed.

Siden september har det britiske entreprenørfirma Mace arbejdet på den grund i Tietgenbyen, hvor datacenteret skal opføres, og i november kom det frem at Facebook havde tegnet kontrakt med Energinet.dk om opførelsen af en transformatorstation til over 100 millioner kroner. 

Byder velkommen

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt glæder sig over, at Odense har kunnet samle danske styrkepositioner i lokale rammer.

- Som fynskvalgt minister er jeg naturligvis stolt over Facebooks investering i netop Odense, men det er selvfølgelig også en bred anerkendelse af, at Danmark som land har noget særligt at tilbyde. Vi har et af verdens bedste energisystemer med store mængder grøn strøm, høj elforsyningssikkerhed, gode fiberforbindelser og konkurrencedygtige energipriser. At vi ser endnu en milliardinvestering viser, at vi er i førerfeltet, og at det giver konkrete resultater at fastholde denne position, hvilket regeringen arbejder målrettet på, siger ministeren i en pressemeddelelse.

 Også hos Energi Fyn ser man frem til den nye energi-forbruger i sværvægtsklassen flytter ind.

- Vi er stolte over, at en stor virksomhed som Facebook vælger lige netop Fyn. Det er et kvalitetsstempel til den danske og fynske elforsyning. Vi er glade for, at vi kan støtte op om Facebooks byggeri. Det er et vigtigt tiltag i forhold til den videre udvikling af infrastrukturen på Fyn, siger Bent Agerholm, koncernchef hos Energi Fyn. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.126