23948sdkhjf

Nrgi køber sig ind i rådgivervirksomhed

60 procent af analyse- og rådgivningsvirksomheden Exometric er pr. 1. januar 2017 kommet på nye hænder.

Energiselskabet Nrgi har nemlig købt sig ind i virksomheden for at øge sit fokus på datadrevne analyser og dermed også på smart byudvikling.

-  Med opkøbet ønsker vi at styrke Nrgi’s samlede kompetencer inden for udvikling af smarte byer. Målet er at stå endnu stærkere, når vi – i samarbejdet med landets kommuner og bygherrer – skal gøre byerne mere attraktive for danskerne at bo i. Vi ser Exometric som en virksomhed, der er på forkant med datadrevne analyser, og som med det afsæt skaber det bedst mulige grundlag for vigtige beslutninger for investeringer i fremtidens byer, siger adm. direktør i Nrgi, Søren Sørensen om opkøbet.

Synergier i samarbejdet
Gennem de sidste 4 år har Exometric etableret sig indenfor udarbejdelsen af analyser og rådgivning indenfor mange dele af bygge- og ejendomsbranchen. 

 - Vi ser nogle oplagte synergier i at blive en del af Nrgi. Særligt kan vi se nogle meget frugtbare samarbejds-muligheder med Kuben Management, hvor Exometric skaber et datadrevet analytisk grundlag for økonomiske og strategiske beslutninger om fremtidens byggerier, mens Kuben Management står for udviklingen og rådgivningen af bygherrerne fra idé til færdiggørelse af byggeriet, siger direktør i Exometric Henrik Sørensen.

Exometric arbejder i dag med big data og datafusion gennem det egenudviklede analyseværktøj Exobase.

Fortsætter  & ekspanderer
Henrik Sørensen fortæller endvidere, at man nu – som en del af Nrgi Rådgivning – vil intensivere udviklingen af Exobase-teknologien for derigennem at kunne tilbyde nye produkter og ydelser.

Exometric fortsætter dog som et selvstændigt selskab med egen organisation og ledelse. De nuværende medabejdere bliver i selskabet og det forvente,s at man vil ansætte yderligere et antal medabrejdere over de kommende måneder.

Derudover bevæger man sig ud over landets grænser

- Vores analyser er unikke, og derfor oplever vi både stor dansk og også international interesse. Vi har allerede løst opgaver udenfor Danmark og med baggrund i den interesse, vi har oplevet, ekspanderer Exometric i de kommende år internationalt, siger direktør hos Exometric Nikolaj Pfeiffer og tilføjer:

-  Vi indleder med etablering i Oslo og Stockholm. 

Éxometrics ledelse vil fremover bestå af en direktion bestående af adm. direktør Henrik Sørensen og direktør Nikolaj Pfeiffer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109