23948sdkhjf

Håbet er lysegrønt hos Energi Viborg

Skat har fritaget  Arla-mejeriet i Rødkærsbro for at betale afgifter på den overskudsvarme som man sender til det lokale fjernvarmeværk.

Det får håbet i Viborg til at vokse. 

Her håber man, at Skat vil gøre det samme i forbindelse med overskudsvarmen fra Apples datacenter.

Det skriver Ingeniøren.

Det betyder slet og ret at Energi Viborg håber at slippe for at betale afgifter for at udnytte den overskudsvarme et kommende datacenter vil generere. 

- I sin begrundelse for fritagelsen i Rødkærsbro lægger Skat blandt andet vægt på, at Arla overdrager overskudsvarmen til Rødkærsbro Fjernvarmeværk vederlagsfrit. Det er det samme her, hvor Apple vil forsyne Viborg gratis, forklarer formand for Energi Viborg Niels Dueholm om årsagen til det lysegrønne håb i Viborg. 

Dansk Fjernvarme mener dog ikke, at det er sikkert at Rødkærsbro-sagen vil danne præcedens, hvilket skyldes at Rødkærsbro Fjernvarme har kunnet koble sig på allerede eksisterende spildevandsledninger fra mejeriet og på den måde kunnet udnytte overskudsvarmen.

Det får dog ikke Niels Dueholm til at håbe mindre og Energi Viborg vil nu gå i dialog med Skat på vegne af Apple for at opnå en bindende aftale om dispensation.

Han forventer en afgørelse inden sommer.

Originalartikel

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125