23948sdkhjf

Tøjkoncern dropper vindmøller

Medio november sendte Haderslev Kommune et projekt om vindmøller ved tøjkoncernen Bestsellers logistikcenter i Bramdrup ud i offentlig høring.

Høringen er nu overstået og vindmøllerne droppet.

- Efter konstruktiv dialog med lokalbefolkningen i området omkring
Bestsellers logistikcenter ved Haderslev har virksomheden valgt at skrinlægge deres grønne vindmølleplaner, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Det tegnede godt

Det tegnede ellers godt for Bestsellers vindmøller. 

Grundige forundersøgelser indikerede, at placeringen langs motorvejen ville minimere gener, og at projektet i det hele taget ville overholde alle lovgivningsmæssige krav.

Projektet var baseret på alle tænkelige hensyn og kunne hvile i sig selv uden en eneste tilskudskrone.

Så selvom der var mange positive lokale tilkendegivelser undervejs, vejer kritikpunkterne altså tungest.

- Vi har den største respekt for vores naboer, og vi ønsker på ingen måde at lave noget, der er til gene for dem eller potentielt påvirker deres herlighedsværdier. Derfor trækker vi projektet tilbage og tænker os godt om. Så må vi se på, hvordan vi bedst kan arbejde med at gøre vores virksomhed mere CO2-venlig på andre områder, fortæller kommunikationschef Jesper Stubkier og tilføjer:

- Vi sætter pris på den konstruktive dialog, der har været med lokalbefolkningen, og ud over deres betænkeligheder vedr. vindmølleplaceringen er der også kommet en række andre emner frem, som vi nu vil se nærmere på, om vi kan være med til at forbedre.

Ser på andre muligheder

Møllerne, der skulle være opstillet ud mod motorvejen, ville forventeligt have dækket 70 procent af strømforbruget i logistikcenteret.

Bestseller dropper dog ikke helt energi-planerne. 

- Vi se i stedet på andre alternativer, der kan løfte virksomheden mod en grønnere profil, siger Jesper Stubkier. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141